інфраструктура готельного та ресторанного господарства
Інфраструктура Готельного і ресторанного господарства. Методичні рекомендації для самостійного вивчення дисципліни. для студентів спеціальності напрямку підготовки 140101 «Готельно-ресторанна справа» професійного. спрямування 1401 «Сфера обслуговування». Харків – 2015 рік 1. Рекомендовано кафедрою готельного і ресторанного бізнесу, Протокол засідання № 7 від 7.12. 2015р. Рецензент: Ольшанський О.В.
Дисципліна: Інфраструктура готельного та ресторанного господарства. Кількість годин (кредитів ЄКТС): 90 (3). Мета навчальної дисципліни: формування теоретичних знань і компетенцій щодо інфраструктури готельного та ресторанного господарства, взаємодії суб’єктів туристичного ринку як складової сфери послуг. Результати навчання за навчальною дисципліною: знати Виробнича інфраструктура підприємства індустрії гостинності. Інфраструктура готельного господарства. Інфраструктура ресторанного господарства. Інфраструктура підприємницької діяльності. Види робіт: лекції, практичні заняття, самостійна робота студентів.
Інфраструктура готельного та ресторанного господарства. 12 3 4 5 6 Следующая ⇒. Конспект лекцій. для студентів 1 курсу заочної форми навчання. напрямку підготовки 6.140101 „Менеджмент готельного то ресторанного господарства”. Сімферополь, 2012. Тема 1. Туризм как социально-экономическое явление.
Аналіз інфраструктури готелю. Дослідження організаційної структури управління готелем. Аналіз рівня його конкурентоспроможності. Заклади ресторанного господарства в готельних комплексах складаються з групи торгових приміщень (зали для відвідувачів, роздавальні, магазини кулінарії), виробничих приміщень (заготівельний, гарячий і холодні цехи, посудомийні, сервізна тощо), адміністративних приміщень, побутових приміщень персоналу, складів. Весь обслуговуючий групу харчування персонал повинен мати окремий вхід у готель із своїми роздягальнями, душовими, санвузлами. Детальний склад цих приміщень та їхні площі приймаються за нормами для підприємства ресторанного господарства. Згідно ДСТУ 4269:2003.»
Стан інфраструктури ресторанного господарства. Ресторани як суб'єкти інфраструктури ринку можна підрозділити на ресторанні мережі|сіть| (мережеві|мережний|) і незалежні. Ресторанні ланцюги|цеп| є|з'являтися,являтися| новою формою бізнесу в індустрії харчування|харчування|. На Заході підприємці давно зрозуміли, що створити підприємство з нуля, а тим більше фірмову мережу|сіть|, досить важко|скрутно|. Вони самі вибирають стратегію і практику поведінки на ринку. Мають високий рівень ресторанного сервісу. В цілому|загалом| реальний рівень доходів|доход| в підприємствах ресторанного госпоарстванижчий, ніж готельному бізнесі.
Інфраструктура готельного, ресторанного господарства та туризму. Головною метою викладання курсу є: - формування у студентів системного мислення та комплексу знань про інфраструктуру готельного і ресторанного господарства; - набуття компетенції з визначення вимог до інфраструктури готелів з урахуванням їх призначення, категорії; - набуття компетенції з розробки складових інфраструктури, залежно від класифікації закладів ресторанного господарства; - забезпечення належного рівня якості послуг в аспекті організації надання послуг у готельному та ресторанному бізнесі. Викладач: Чуєва Інна Олександ
Спочатку під "готельним господарством" розуміли таку господарську діяльність, що виробляла та надавала платні послуги з розміщення. Згодом, зі зростанням вимог туристів і прагненням готелів розширити комплексність обслуговування, послуги розміщення стали доповнювати харчуванням і продажем напоїв. Це дозволяє й сьогодні розглядати готельне господарство у двох напрямах діяльності, а саме - в широкому та вузькому його розумінні. Тому не можна ототожнювати ресторанну справу з послугами щодо організації харчування в туризмі, бо це цілком самостійний вид діяльності. Економічна сутність готельної діяльності полягає в тому, що їй притаманний нематеріальний характер.
Кафедра готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Інфраструктура готельного та ресторанного господар Теми тижня. Загальне. Всі запитання із цисципліни "Інфраструктура готельного та ресторанного господарства" пишемо в цей форум!!! 26 March - 1 April. 26 March - 1 April. Тема 1. Підприємства харчування в готельних комплексах. Лекція №1. Підприємства харчування в готельних комплексах Файл. 2 April - 8 April. 2 April - 8 April.
Організація готельного господарства. Може бути використаний студентами зі спеціальностей „готельне господарство”, „готельно-ресторанна справа”, „туризм”, а також працівниками сфери готельного господарства. інфраструктурі економіки: — послуги, які задовольняють споживчі потреби населення (побутові послуги, послуги охорони здоров'я та ін.); — послуги, які мають інфраструктурний характер (фінансові, торгово-посередницькі послуги, франчайзинг та ін.); г) капіталомісткість продукування послуг: — індивідуальні послуги (індивідуальне пошиття взуття, одягу та ін.); — масові послуги (послуги громадського харчування, зв'язку та ін.); ґ) матеріаломісткість послуг: — матеріальні послуги, які.
7.1. Організація системи ресторанного господарства в готельному бізнесі. Заклади ресторанного господарства класифікуються за виконуваними функціями, типами, місцезнаходженням готельного бізнесу, характером контингенту, що обслуговується, асортиментом продукції, що випускається, ціновою категорією тощо. При визначенні типу закладу враховують наступні чинники: - асортимент продукції, яка реалізується, її різноманітність і складність приготування
Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства : методичні рекомендації до виконання курсового проекту для студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання / уклад. В. Ф. Доценко, Т. І. Іщенко, О. Б. Шидловська – К. : НУХТ, 2015. – 109 с. інфраструктура проектуємого підприємства відповідно до обраних послуг гостинності; режим роботи; інші чинники.
Організація готельного господарства: навчально-методичний посібник для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання / О. Коркуна, В. Холявка, А. Демічковський, О. Боратинський, О.Кулик, О. Піхур – Львів : Видавництво «Добра справа», 2019 -224ст. ISBN 978-966-7964-58-8. © О. Коркуна, В.Холявка, А. Демічковський, О.Боратинський, О.Кулик, О.Піхур, 2019 © Видавництво «Добра справа»,2019. АНОТАЦІЯ. Готельне господарство – це основний фактором і важлива складова туристичної інфраструктури, яка відіграє провідну роль у презентації вітчизняного туристичного продукту на світовому ринку туристичних послуг.
Готельне господарство є головним фактором і основною складовою туристичної інфраструктури, відіграє провідну роль у презентації вітчизняного туристичного продукту на світовому ринку туристичних послуг. Набережно-хрещатицька, 1. Метою практики було оволодіння сучасними технологіями організації готельного та ресторанного обслуговування, методами, формами управління підприємством готельно-ресторанного господарства та його окремими підрозділами, організації праці фахівців індустрії гостинності, формування навичок наукового аналізу та теоретичних положень сучасного маркетингу.
Заклад ресторанного господарства* — це організаційно-структурна одиниця у сфері ресторанного господарства, яка здійснює виробничо-торговельну діяльність: виготовляє та (або) доготовляє, продає і організує вживання продукції власного виробництва та закупних товарів, може організовувати дозвілля споживачів. * Зверніть увагу, у більшості нормативно-правових документів фігурує старий термін «громадське харчування». Заклади ресторанного господарства підрозділяються за типами та класами, розшифрування яких наведено в листі МЗЕЗторгу України від 09.09.98 р. № 15-03/29-577. Тип закладу. Клас закладу.
ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА. Архілюк М. Д. Веб-сайт як ефективний інструмент Інтернет маркетингу 122. Сталий розвиток підприємств туризму та готельно-ресторанного господарства: євро інтеграційний вектор. Особливості організації виставкової діяльності для підприємств. 191 193 195 197 200.
Заклад ресторанного господарства – це організаційно-структурна одиниця у сфері ресторанного господарства, яка здійснює виробничо-торговельну діяльність: виробляє або/і доготовляє, продає і організовує споживання продукції власного виробництва і закупних товарів, а також може організовувати дозвілля споживачів. До сфери ресторанного господарства входять такі типи закладів: ресторан, бар, кафе, кафетерій, їдальня, закусочна, буфет, фабрика-заготівельня, фабрика-кухня, домова кухня, ресторан за спеціальним замовленням (catering). Крім вищеназваних основних типів закладів ресторанного господарства, використовуються такі поняття, як «заклад швидкого обслуговування», «майдан харчування».
Коментарі
Дописати коментар